alkotmánybíróság

Fodor Gábor az Alkotmánybíróság döntéséről

Idézet
2008.12.15

Megengedhetetlen és elfogadhatatlan, hogy a 21. században a magyar jogrendszer továbbra sem tudja biztosítani a meleg párok törvény előtti egyenlőségét, emberi jogait. Honfitársaink hátrányos megkülönböztetése ellen mindig felléptünk és fel fogunk lépni. Az SZDSZ az elmúlt években következetesen és határozottan képviselte, hogy olyan törvények megalkotására van szükség, amelyek jogegyenlőséget teremtenek valamennyi magyar állampolgár számára. Ezért sajnálatosnak tartjuk az Alkotmánybíróság mai döntését, amelyben megsemmisíti a bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényt.

Szetey Gábor az Alkotmánybíróság döntéséről

Idézet
2008.12.22

Gyáva, idejétmúlt és paternalista. Gyáva, mert kimódoltnak tűnő technikai indoklással, a cél előtt fújták le a megnyertnek tűnt futamot. Mintha csak nem mernék kimondani, hogy a melegek regisztrált élettársi kapcsolatát nem támogatják, mert ez mégiscsak az Európai Unió, még ha a keleti vége is. Az alkotmánybírók nagy tudású emberek, akik pontosan tudják ennek a döntésnek a lehetséges következményeit.

Gyurcsány Ference az Alkotmánybíróság döntéséről

Idézet
2009.01.06

Ez nem pusztán jogi állásfoglalás, hanem az ítélkező bírók világszemléletét is tükrözi. Beavatkozik abba a szabadságba, amely szerintem valamennyi polgárt megillet, és azt mondja nekik, hogy nem vagyok hajlandó az állam által is megerősíteni a ti közös döntéseteket, hogy együtt éltek és az élet egy sor területén közös felelősséget vállaltok.

Feliratkozás RSS - alkotmánybíróság csatornájára