Staudt Gábor

Dr. Staudt Gábor az ELTE jogi karán végzett, ahol az egyetemi közélet aktív résztvevője volt, és a hallgatói önkormányzat elnöki tisztségét is betöltötte. A Jobbikkal már 2003-ban kapcsolatba került, 2004 óta vezeti a párt XXII. kerületi szervezetét. Közéleti tevékenységét 2002-ben kezdte, amikor a XXII. kerületi német kisebbségi önkormányzat tagjává választották, amely tisztséget 2010-ig töltötte be.

2006-tól Budafok-Tétény önkormányzati képviselőjeként, 2010-től pedig honatyaként gyarapította tapasztalatait, ugyanebben az évben a Jobbik budapesti főpolgármester-jelöltjeként is megmérette magát. Oroszlánrészt vállalt a Jobbik választási programjának szakmai kidolgozásában, amely már 2010-ben megfogalmazta a rezsicsökkentés, a kettős állampolgárság és a keleti nyitás politikájának szükségességét, amit az Országgyűlés egyik legaktívabb politikusaként mind a mai napig következetesen képvisel. A Törvényalkotási bizottság tagja.
Pozíciók
Jelöltség
Párt: Jobbik
Listapozíció: 16
Választókerület: Budapest 18. vk

Idézetek

2011.06.17 a Budapest Pride kapcsán tartott sajtótájékoztatón

Provokálják a normális gondolkodású és nemiségű keresztény embereket. Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke sajtótájékoztatót tartott a másságos rendezvényeknek már évek óta fedelet adó Művész mozi előtt.  (...) szerinte ebben az országban manapság a normális életvitelű és nemiségi embereknek vannak a legkevesebb jogaik. A képviselő úgy véli, hogy a Művész mozinak inkább a kultúrát kellene szolgálnia.